-
Græsrøddernes æra – håb i en håbløs tid
Læs mere: Græsrøddernes æra – håb i en håbløs tidMaria Toft forklarer, at vi står i en ombrudstid, hvor det ser kaotisk ud, men hvor håbet midt i håbløsheden kan hjælpe os med at overvinde skammen og adskillelsen og derfor opbygge et fælles rodnet
-
Læger for klimaet: Vi kan få et sundt og godt liv på en sund planet
Læs mere: Læger for klimaet: Vi kan få et sundt og godt liv på en sund planetMartin Schønemann-Lund er læge og forperson i foreningen “Læger for Klimaet”. Her fortæller han først om klimaforandringernes trussel mod folkesundheden og sundhedssektorens bidrag til klimaforandringerne, og dernæst om de muligheder, vi har for at få et sundt liv på en sund planet.
-
Oliens svøbe
Læs mere: Oliens svøbeNyombi Morris er klimaaktivist, 26 år og leder af Earth Volunteers i Uganda. I en artikel i Global Citizen i 2021 har Morris fortalt, hvordan verdens ledere så passivt til, mens Uganda plagedes af oversvømmelser. Forfølgelser af klimaaktivister i Uganda tvang Morris til at flygte, men han fortsætter Afrikas klimakamp, navnlig mod TOTALs olierørsledning EACOP.
-
Bliv voksen og tag ansvar
Læs mere: Bliv voksen og tag ansvarMikael Bellers Madsen har beskæftiget sig med klimaet i mange år. I dag giver han Klimapåmindelsen en lun opsang om at tage det personlige ansvar på sig. Måske betyder det strukturelle det meste, men det betyder ikke, at vi kan sige os fri af det personlige ansvar.
-
Regenerativt landbrug
Læs mere: Regenerativt landbrugKlimaforandringerne har givet landbruget et uforudsigeligt klima at dyrke afgrøder i. Steen Nørhede, der er landmand og agronom, fortæller, hvordan han har fundet en løsning, der gør jorden robust og sund.
-
Tekniske fiks – En dyr og ineffektiv drøm
Læs mere: Tekniske fiks – En dyr og ineffektiv drømVores tro – sammen med tryk fra interesseorganisationer – får os til at satse på tekniske fiks i den grønne omstilling. Det vil ikke levere varen, men koster os dyrt. I stedet skal vi satse på de nødvendige strukturelle omstillinger, som Rådet for Grøn Omstilling har dokumenteret vil gøre os fossilfri, forklarer Bjarke Møller.
-
Vi har ikke råd til at være en svinefabrik
Læs mere: Vi har ikke råd til at være en svinefabrikMagtforsker Christoph Houmann Ellersgaard fortæller om magteliten, og hvordan landbruget spiller en langt større rolle i magteliten end dets betydning berettiger til. Det betyder, at alle andre betaler regningen for landbrugets klimaomstilling. På længere sigt er landbruget derfor en klods om benet for Dansk Industri.
-
Klimapsykologi uden individuel sygeliggørelse
Læs mere: Klimapsykologi uden individuel sygeliggørelseKasper Mygind er psykologistuderende og med i Klimapsykologisk Ungdomsforening. Her giver han Klimapåmindelsen et oplæg om klimaangst og en brandtale om klimaangst i anledning af forhandlingerne om en aftale for landbruget.
-
De planetære grænser
Læs mere: De planetære grænserChristian Poll arbejder bl.a. hos Forbrugerombudsmanden. Her er han som chefkonsulent med til at vurdere kriterier for greenwashing. Centralt i det arbejde står modellen om de planetære grænser. Her fortæller han Klimapåmindelsen om modellen, og hvordan den indgår i EU’s CSR-direktiv.
-
At genfinde håbet
Læs mere: At genfinde håbetUffe Elbæk fortæller om sin rejse for at genfinde håbet i en situation, hvor den mørke side har fremgang. Om bestræbelsen på at finde det nye, der kan erstatte det døende system, som vi stadig lever med.